Bielkovinové francúzske toasty
Ráno robí deň, preto si ho treba poriadne vychutnať. Ovsená kaša je síce super, ale občas si treba pripraviť aj niečo výnimočné. Sme si istí, že tento recept si zamiluješ. Vynikajúce francúzske toasty prevoňajú celú domácnosť a vytiahnu z postele aj tých najväčších spachtošov. Navyše tieto sú plné bielkovín, takže sa vynikajúco hodia obzvlášť ak ťa čaká náročný tréning.
Budeš potrebovať:
- ½ hrnčeka nízkotučného cottage syru bez pridanej soli,
- 1 veľké rozšľahané vajce,
- 4 kvapky flav drops,
- 2 lyžice odtučneného mlieka,
- ¼ lyžičky mletej škorice,
- 1 lyžica kokosového oleja,
- 2 krajce jednodňového celozrnného toastu (starší chlieb lepšie nasaje vajíčkovú zmes),
- ½ hrnčeka pokrájaných čerstvých jahôd.
Postup
- Vlož cottage syr do mixéra a mixuj cca 30-45 sekúnd.
- Vo väčšej miske rozmiešaj vajce, mlieko, flav drops a škoricu.
- Polovičné množstvo kokosového oleja zohrej v nelepivej panvici na strednej teplote.
- Oba chleby ponor do vajíčkovej zmesi a opeč na panvici z oboch strán dozlata. Zvyšok vajíčkovej zmesi si odlož.
- Opečené chleby vyber z panvice. Na každý natri vrstvu rozšľahaného cottage syru.
- Na jeden natretý chlieb poukladaj jahody a prikry ho druhým toastom, tak, že spojíš natreté strany, aby vznikol "sendvič".
- Zohrej zvyšnú časť kokosového oleja, do zvyšnej vajíčkovej zmesi ponor hotový sendvič a daj ho na panvicu.
- Opekaj z jednej strany, kým vrch nebude zlatistý a nechaj asi 5 minút odpočinúť.
- Sendvič obráť a opeč ho z druhej strany.
- Toast vyber z panvice a prerež ho na polovicu. Popráš práškovým cukrom alebo polej agáve sirupom a ozdob zvyšnými jahodami.
Nutričné hodnoty v jednej porcii
- energia: 400 kcal,
- bielkoviny: 28 g
- sacharidy: 32 g
- vláknina: 5 g vlákniny,
- tuky: 18 g (5 g nasýteného), 216 mg cholesterolu