Famózne domáce ovsené granola tyčinky
Hľadáš chutné raňajky, ktoré sú ideálne na maškrtenie na cestách? Alebo vhodné na ich chrúmanie za PC v práci? Potom sú tieto pečené raňajkové ovsené tyčinky presne pre teba! Sú oveľa lepšie ako tie z obchodu a môžeš si ich prispôsobiť podľa svojich predstáv.
Urob si ich dávku dnes a potom budúci týždeň a týždeň potom! Vážne, nebudeš ich môcť prestať jesť. Tak sa spolu poďme pozrieť, čo na ich prípravu budeš potrebovať.
Výroba domácich raňajkových tyčiniek je jednoduchá a trvá len 10 minút prípravy (to je rýchlejšie ako ísť do obchodu a kúpiť si škatuľu granolových tyčiniek plných cukru a konzervantov). PLUS: tyčinky si nemusíš dať iba na raňajky, skvele sa hodia aj na desiatu či výživný olovrant pred tréningom.
Budeš potrebovať:
- 2 hrnčeky ovsených vločiek MySupps
- 1/3 hrnčeka trstinového cukru
- 4 kvapky BodyAttack Flav Drops
- 1 ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva
- ½ ČL soli
- ½ ČL mletej škorice
- 1 hrnček mlieka
- 2 väčšie vajíčka
- 2 PL kokosového oleja
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup
- Predhrej rúru na 175°C. Vymasti cca 25 cm štvorcový plech na pečenie kokosovým olejom.
- Zmiešaj ovsené vločky, hnedý cukor, biely cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu v miske.
- V samostatnej miske vyšľaháme mlieko, vajcia, repkový olej a vanilku. Vmiešaj vaječnú zmes do ovsenej zmesi, kým sa dobre nespojí. Nechajte odstáť, kým sa chute neprepoja, asi 20 minút.
- Rozlož ovsenú zmes do pripraveného plechu.
- Peč v predhriatej rúre, kým okraje nie sú zlatohnedé, asi 30 minút.
- Pred krájaním na 16 tyčiniek vyber z rúry a nechaj úplne vychladnúť.
Voliteľné doplnky
Najlepšie na domácej príprave granolových tyčiniek je, že si môžeš do nich pridať čokoľvek, čo máš rád/a. Odporúčame pridať orechy, brusnice, hrozienka, bobule alebo čokoládové lupienky z kvalitnej vysokopercentnej čokolády.
Ako skladovať pečené ovsené granola tyčinky
Upečené ovsené tyčinky by sa mali skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Vydržia asi päť dní. Keď ťa zaskočí chuť či hlad, môžeš ich podávať studené, pri izbovej teplote alebo teplé.