Famózne domáce ovsené granola tyčinky

Hľadáš chutné raňajky, ktoré sú ideálne na maškrtenie na cestách? Alebo vhodné na ich chrúmanie za PC v práci? Potom sú tieto pečené raňajkové ovsené tyčinky presne pre teba! Sú oveľa lepšie ako tie z obchodu a môžeš si ich prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Urob si ich dávku dnes a potom budúci týždeň a týždeň potom! Vážne, nebudeš ich môcť prestať jesť. Tak sa spolu poďme pozrieť, čo na ich prípravu budeš potrebovať.

Výroba domácich raňajkových tyčiniek je jednoduchá a trvá len 10 minút prípravy (to je rýchlejšie ako ísť do obchodu a kúpiť si škatuľu granolových tyčiniek plných cukru a konzervantov). PLUS: tyčinky si nemusíš dať iba na raňajky, skvele sa hodia aj na desiatu či výživný olovrant pred tréningom. 

Budeš potrebovať:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek MySupps
  • 1/3 hrnčeka trstinového cukru
  • 4 kvapky BodyAttack Flav Drops
  • 1 ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL mletej škorice
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 väčšie vajíčka
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrej rúru na 175°C. Vymasti cca 25 cm štvorcový plech na pečenie kokosovým olejom.
  • Zmiešaj ovsené vločky, hnedý cukor, biely cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu v miske.
  • V samostatnej miske vyšľaháme mlieko, vajcia, repkový olej a vanilku. Vmiešaj vaječnú zmes do ovsenej zmesi, kým sa dobre nespojí. Nechajte odstáť, kým sa chute neprepoja, asi 20 minút.
  • Rozlož ovsenú zmes do pripraveného plechu.
  • Peč v predhriatej rúre, kým okraje nie sú zlatohnedé, asi 30 minút.
  • Pred krájaním na 16 tyčiniek vyber z rúry a nechaj úplne vychladnúť.

Voliteľné doplnky

Najlepšie na domácej príprave granolových tyčiniek je, že si môžeš do nich pridať čokoľvek, čo máš rád/a. Odporúčame pridať orechy, brusnice, hrozienka, bobule alebo čokoládové lupienky z kvalitnej vysokopercentnej čokolády.

Ako skladovať pečené ovsené granola tyčinky

Upečené ovsené tyčinky by sa mali skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Vydržia asi päť dní. Keď ťa zaskočí chuť či hlad, môžeš ich podávať studené, pri izbovej teplote alebo teplé.