Grilovaný steak z tuniaka
Grilovaný steak z tuniaka predstavuje čerstvú alternatívu k tradičnému hovädziemu steaku a je to spôsob, ako do svojho jedálnička pridať chutné a chudé bielkoviny. Tu ti ukážeme, ako pripraviť toto jedlo – doplnené jednoduchým prílohovým šalátom, ktorý dodá rovnováhu na tvojom tanieri. Steaky z tuniaka dnes môžeš získať od mnohých mäsiarov a pultov s rybami, pretože sa stali populárnou možnosťou bielkovín.
Ingrediencie
- 1x steak z tuniaka
- hrsť listov šalátu
- hrsť cherry paradajok
- 1x citrón
- balzamikový ocot
- olivový olej
- soľ
- korenie
👉 Krok 1
Gril potri jemnou vrstvou olivového oleja a nechaj ho rozohriať na strednú teplotu. Steak z tuniaka potri z oboch strán jemnou vrstvou olivového oleja a na obe strany pridaj soľ a korenie podľa chuti.
👉 Krok 2
Polož steak na gril a nechaj ho piecť na jednej strane štyri až päť minút. Kým sa griluje, umy listy šalátu a cherry paradajky.
👉 Krok 3
Otoč steak, aby si ho prepiekol na druhej strane ďalších štyri až päť minút. Kým sa griluje, nakrájaj listy šalátu, paradajky a pokvapkaj ich balzamikovým octom.
👉 Krok 4
Ugrilovaný steak vyber a polož na tanier s prílohovým šalátom. Ak chceš, môžeš nakrájať citrón na polovicu a vytlačiť ho na steak.
Ako môžeš vidieť, tento recept na grilovaný steak z tuniaka s prílohovým šalátom je jednoduchý a je to lahodná a zdravá pochúťka!