Lievance z batátov

 

Recept na lahodné lievance zo sladkých zemiakov, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Týmito raňajkami potešíte každého člena domácnosti.

 

Potrebujeme:

  • 1 stredne veľký sladký zemiak batát
  • 80 g ovsených vložiek
  • 1 celé vajíčko
  • 4 vaječné bielka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 60 g nízkotučného prírodného jogurtu
  • 85 g jahôd
  • 75 g čučoriedok

 

Postup:

  1. Sladký zemiak uvarte v šupke. Po uvarení a vychladnutí zemiak ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky.
  2. Ovsené vločky rozmixujte a odložte ich. Potom rozmixujte zemiak a do zemiakovej kaše pridajte ovsené vločky. Postupne primiešajte jogurt, vajce, bielka, vanilkový extrakt a škoricu.
  3. Rozpáľte na stredný stupeň panvicu, na ktorú si nalejte niekoľko kvapiek oleja (najlepšie kokosového, ten lepšie spracováva betakarotén zo sladkého zemiaku). Na rozohriatu panvicu nalejte cesto a pečte 1-2 minúty. Potom ho opatrne obráťte a opekajte z druhej strany asi 30 sekúnd. Pred podávaním posypte jahodami a čučoriedkami.

 

Veríme, že vám bude chutiť. Na ochutenie môžete použiť napríklad nuttelu od Weider.

 

Bol tento článok pre vás zaujímavý? Povedzte o ňom svojim priateľom