Lievance z batátov
Recept na lahodné lievance zo sladkých zemiakov, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Týmito raňajkami potešíte každého člena domácnosti.
Potrebujeme:
- 1 stredne veľký sladký zemiak batát
- 80 g ovsených vložiek
- 1 celé vajíčko
- 4 vaječné bielka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 60 g nízkotučného prírodného jogurtu
- 85 g jahôd
- 75 g čučoriedok
Postup:
- Sladký zemiak uvarte v šupke. Po uvarení a vychladnutí zemiak ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky.
- Ovsené vločky rozmixujte a odložte ich. Potom rozmixujte zemiak a do zemiakovej kaše pridajte ovsené vločky. Postupne primiešajte jogurt, vajce, bielka, vanilkový extrakt a škoricu.
- Rozpáľte na stredný stupeň panvicu, na ktorú si nalejte niekoľko kvapiek oleja (najlepšie kokosového, ten lepšie spracováva betakarotén zo sladkého zemiaku). Na rozohriatu panvicu nalejte cesto a pečte 1-2 minúty. Potom ho opatrne obráťte a opekajte z druhej strany asi 30 sekúnd. Pred podávaním posypte jahodami a čučoriedkami.
Veríme, že vám bude chutiť. Na ochutenie môžete použiť napríklad nuttelu od Weider.