Mandľové palacinky s jogurtom a čučoriedkami (bez lepku)
Palacinky s rozumnou náhradou pšeničnej múky? Bingo! Mandľová múka skvele nahradí pšeničnú aj celozrnnú múku. Poď si s nami pripraviť fajnové mäkké a nadýchané lievance či palacinky.
Potrebuješ:
- 2/3 šálky mlieka
- 2 veľké vajíčka
- 1 banán
- 1 šálku mandľovej múky
- ½ šálky Weider Gourmet Oat Flour múky
- 1/3 šálky ľanových semienok
- 1 ČL škorice
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- ¼ ČL soli
- 1 PL masla
na polevu:
- 1 šálka nízkotučného jogurtu
- ¾ šálky čučoriedok
Postup:
Do mixéra daj mlieko, vajcia, banán, múky, ľanové semienka, prášok do pečiva, soľ a zmixuj dohladka. Ak sa ti zdá toto cesto príliš husté môžeš pridať trošku mlieka. Panvicu si ohrej na strednú teplotu a daj na ňu roztopiť kúsok masla. Následne na ňu vylej cesto, buď ako veľkú palacinku na celú panvicu alebo si môžeš urobiť menšie lievance. Peč z každej strany 2 minúty.
Polevu si pripravíš zmixovaním jogurtu s čučoriedkami alebo si oboje môžeš dať na lievance zvlášť v nezmixované. Dozdob zvyšnými čučoriedkami a podávaj všetkým, ktorí sa prihlásia. S touto dobrotou by bola škoda nepodeliť sa.