Nadýchané bielkovinové muffiny s kúskami čokolády

Muffiny s čokoládou ti zrejme na prvé počutie nebudú znieť ako niečo zdravé, no zdanie tentokrát klame. Priprav si s nami tieto muffiny, ktoré sme namiesto klasickej múky naplnili bielkovinami.

Často hovoríme o tom, ako byť zdraví a mať komplexnú vyváženú stravu. Práve raňajky sú často v tejto téme kameňom úrazu. Niektorí ich vynechajú, niektorí odfláknu kávou, rožkom či croissantom, v horšom prípade aj cigaretou. Tí statočnejší si doprajú vyvážené jedlo, no žiaľ ho často kvôli pracovným povinnostiam zjedia prirýchlo.

Ako z kola von? Priprav si kvalitné raňajky v predstihu. 

Prečo si zamiluješ tieto zdravé muffiny?

  • neobsahujú žiadne nezdravé ingrediencie
  • majú správny pomer sacharidov a tukov
  • neobsahujú rafinovaný cukor
  • sú vhodné aj pre deti
  • sú plné bielkovín a vlákniny
  • pripravíš ich za pár minút
  • zješ ich kedykoľvek a kdekoľvek, takže ťa uchránia pred raňajkovými prešľapmi.

Potrebuješ:

  • 1 a ¾  hrnčeka ovsenej múky natural Weider Gourmet Oat Flour
  • ¼ hrnčeka (60 g) vanilkového alebo čokoládového vegánskeho proteínu Weider Vegan
  • ¼ hrnčeka xylitolu
  • 2 PL medu
  • 2 vajcia (alebo vegánska náhrada)
  • 2/3 hrnčeka mandľového mlieka
  • ¼ hrnčeka orechového masla - Body Attack bio arašidové maslo
  • ½ hrnčeka nasekanej horkej čokolády – aspoň 80%-nej
  • ¼ ČL soli
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ ČL jedlej sódy bikarbóny
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnčeka nasekanej horkej čokolády – aspoň 80%-nej

Postup 

Rúru si dáme vyhriať na 175°C, vymažeme si formu na muffiny a pustíme sa do prípravy cesta. Vo väčšej mise si zmiešaj všetky suché suroviny a uisti sa, že v múke nie sú žiadne hrudky. V druhej mise si spolu zmiešaj mlieko, vajíčka a vanilkový extrakt. V malej miske zmiešaj do pastovej konzistencie orechové maslo a med.

Teraz spolu zmiešaj suché suroviny s mokrými, tak že mokrú časť vleješ do suchej zmesi, pridaj zmes orechov a medu a poriadne premiešaj, aby vzniklo cesto na muffiny. Na záver vmiešaj polovicu čokolády. Hotové cesto rozdeľ do formy na muffiny a posyp zvyšnou čokoládou. Pečieme 18-22 minút.

Tieto muffiny ti v chladničke vydržia dobré aj týždeň a v mrazničke do 4 mesiace. Kedykoľvek si ich tak môžeš vytiahnuť a rozmraziť v rúre alebo mikrovlnke a máš pripravené voňavé raňajky.

Prajeme dobrú chuť!