Nepečené čokoládové proteínové tyčinky s arašidovým maslom
Čo je také skvelé na domácich proteínových tyčinkách? Na rozdiel od iných druhov kúpených v obchode sú vegánske, bez lepku, vyrobené bez rafinovaného cukru, konzervačných látok a bez prísad. Napriek tomu sú nabité bielkovinami, vitamínmi, minerálmi a lahodnou chuťou. Dajú sa ľahko vyrobiť keto alebo paleo. Vychutnaj si ich ako poludňajšie občerstvenie alebo dezert po tréningu. Sú jednoduché a ich príprava trvá len 10 minút!
Ingrediencie
- 1 šálka arašidového masla
- ¾ šálky proteínového prášku z arašidového masla (alebo vanilky)
- ¼ šálky javorového sirupu
- ¼ šálky mandľovej múky
- ½ ČL vanilkového extraktu
- ¼ lyžičky soli
- ½ šálky čokoládových lupienkov
- 2 ČL kokosového oleja
Príprava
- Najprv do misky pridaj proteínový prášok, arašidové maslo, javorový sirup, mandľovú múku, vanilkový extrakt a soľ. Miešaj, kým sa nevytvorí cesto.
- Štvorcový plech na pečenie vysteľ papierom na pečenie a cesto roztlač na dno nádoby.
- Pridaj do druhej misky čokoládové lupienky a kokosový olej. Zahrievaj v mikrovlnnej rúre v 30-sekundových intervaloch a miešaj, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Cesto polej rozpustenou čokoládou. Rozlož v rovnomernej vrstve.
- Nakoniec tyčinky schlaď v mrazničke na 5 minút alebo kým čokoláda nestuhne. Jemne nakrájaj 8-12 tyčiniek v závislosti od preferovanej veľkosti.
Ako ich skladovať
Vlož tyčinky do uzavretej nádoby. Uchovávaj v chladničke maximálne 1 týždeň. Pre dlhodobé skladovanie ich uchovávaj v mrazničke po dobu až 3 mesiacov. Medzi každú tyčinku odporúčame vložiť štvorec papiera na pečenie, aby sa v mrazničke nezlepili.