Otvárame jahodovú sezónu! Super rýchla hrnčeková jahodová bublanina
Tento rok sa s nami počasie trošku zahralo a tak jahodovú sezónu otvárame o čosi neskôr. Či už máš jahody priamo z vlastnej záhrady alebo sa chystáš na samozber jahôd v blízkosti tvojho mesta, tento recept si pekne ulož.
Čerstvé voňavé jahody využiješ nielen do raňajkovej kaše, ale naše mamy a staré mamy z nich už od pradávna robili vynikajúce bublaniny. A teraz je rad na tebe, aby si jahodovej bublanine vdýchol trochu updatu, vďaka zdravším surovinám.
Čo na to budeš potrebovať? Trošku času a nejakú tú formu na pečenie a niekoľko dobrých jahôd.
okrem toho:
- 2 vajcia
- ½ hrnčeka brezového cukru
- ½ hrnčeka hnedého trstinového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky múky Weider Gourmet Oat Flour
- 6 PL roztopeného kokosového oleja
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- čerstvé, s láskou zbierané jahody na vrch koláča
Postup:
- Vajíčka si elektrickým šľahačom vyšľahaj s cukrom do peny. (najväčší makači môžu aj ručne)
- Postupne jemne primiešavaj múku Weider Gourmet Oat Flour, mlieko, olej, prášok do pečiva a jedlú sódu bikarbónu.
- Priprav si formu na pečenie, potri ju kokosovým olejom a posyp Weider Gourmet múkou.
- Jahody umy a nakrájaj ich na polovičky.
- Cesto vylej do pripravenej formy a na vrch celého koláča poukladaj jahody.
- Daj piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 25 minút.
- Nechaj vychladnúť, nakrájaj a podávaj. Milovníci sladkého môžu ešte jemne dozdobiť bezkalorickým sirupom.