Pečené vločky s mandľami a čučoriedkami
Aj ty si môžeš dopriať raňajky kráľov. Také, ktoré ťa nielen zasýtia, ale parádne naplnia aj tvoje potreby sacharidov a vlákniny. Poď si s nami pripraviť voňavé a šťavnaté pečené vločky.
Potrebuješ:
- 2 hrnčeky ovsených vločiek,
- 1/2 hrnčeka blanšírovaných mandlí,
- 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu,
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva,
- 1/2 ČL mletej škorice,
- 1/2 ČL himalájskej soli,
- 1/3 hrnčeka javorového sirupu (medu),
- 2 hrnčeky kokosového mlieka (môže byť aj obyčajné),
- 1 väčšie vajce,
- 3 PL roztopeného kokosového oleja,
- 1 PL čistého vanilkového extraktu,
- 2 hrnčeky čučoriedok,
- 2 PL hnedého trstinového cukru,
- voliteľné: 1 väčší banán nakrájaný na kolieska.
Postup:
- Predhrej si rúru na 190 °C. Jemne si nádobu na pečenie potri kokosovým olejom.
- V mise si zmiešaj vločky, polovicu mandlí, cukor, kokos, polovicu čučoriedok, škoricu a soľ. Odlož bokom.
- V druhej miske zmiešaj javorový sirup (alebo med), mlieko, vajce, kokosový olej a vanilkový extrakt.
- Na spodok nádoby na pečenie ulož polovicu vločkovej zmesi.
- Opatrne nalej mliečno-vajíčkovú zmes rovnomerne po celom povrchu. Pridaj zvyšok vločkovej zmesi. Nakoniec vrch posyp zvyškom čučoriedok a mandlí.
- Daj piecť do rúry na cca 35–40 minút alebo kým povrch nebude zlato-hnedý.
- Vyber z rúry, pred nakrájaním nechaj 5 až 10 minút vychladnúť a potom si môžeš svoje pečené vločky veselo vyhchutnávať.
- Skladuj v chladničke.
Prajeme ti dobrú chuť!
Pečené vločky odporúčame konzumovať na raňajky či desiatu alebo ako doplnenie sacharidov po výdatnom tréningu.
Pečené vločky odporúčame konzumovať na raňajky či desiatu alebo ako doplnenie sacharidov po výdatnom tréningu.