Plnené huby Portobello
Naplň svoje rána ľahkými a chutnými hubami portobello. Miešaná plnka obsahuje dobre ochutenú kombináciu špenátu a pečenej červenej papriky. Huby sú plnené vaječnou zeleninovou zmesou a pečené, kým nie sú mäkké. V tomto recepte používame mrazený špenát, ale pokojne použi čerstvý nasekaný špenát namiesto mrazeného (pri použití čerstvého špenátu zdvojnásob dávku).
Ingrediencie
- 15 ml olivového oleja
- 100 g mrazeného špenátu rozmrazeného
- 85 g pečenej červenej papriky nakrájanej na kocky
- 2 g cesnakového prášku
- 2 g cibuľového prášku
- 2 g soli
- 0,25 g čierneho korenia
- 200 g rozšľahaných celých vajec
- 140 g húb portobello
Pokyny na prípravu
- Predhrej rúru na 200 °C.
- Zahrej olivový olej na panvici na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, pridaj špenát, pečenú červenú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ a korenie a restuj 2 minúty.
- Pridaj vajcia na panvicu, premiešaj, aby sa spojili so zeleninou, a jemne miešaj ešte asi 2 minúty.
- Kým sa vajcia a zelenina varia, očisti všetky portobello hríby a polož ich na jemne vymastený plech.
- Rozdeľ vajcia a zeleninovú zmes medzi huby a vlož ich do rúry. Peč 10-12 minút alebo kým huby nezmäknú. Vyber z rúry a môžeš podávať.
Prajeme dobrú chuť.