Prevoňaj si domácnosť čerstvým koláčikom: Výborné FIT škoricovníky

Jesenné dekorácie a pečenie sú v plnom prúde. K jesenným chutiam neodmysliteľne okrem tekvice patrí aj škorica. Preto sme pre teba upravili tento veľmi obľúbený klasický recept - škoricové slimáky, alebo aj škoricovníky.

Dopraj sebe aj blízkym tú pravú jesennú atmosféru, vďaka voňavým škoricovníkom. Zaženiete "korona" nudu a pochutná si celá rodina. 

Potrebuješ:

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky,
  • ½ hrnčeka ovsenej múky,
  • ½ hrnčeka amarantovej múky,
  • 2 vajíčka,
  • 2 PL agáve sirupu alebo medu,
  • 2 PL mäkkého masla (izbová teplota),
  • 4 PL jablčného pyré,
  • trošku morskej soli.
  • na plnku:
  • 2 ½ PL mletej cejlónskej škorice,
  • 2 PL jablčného pyré,
  • na dosladenie med, agáve alebo vanilkové flavdrops.

Postup: 

Vo väčšej mise si pripravíme kvások tak, že zmiešame droždie a teplú vodu, med a trocha múky. Dáme nakysnúť na 15 minút, do tepla. Potom do kvásku primiesime ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Misu zakryjeme a dáme vykysnúť na 1 ½ až 2 hodiny. 

Z nakysnutého cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme obdĺžnik. V menšej mise si zmiešame jablčné pyré so škoricou a medom a touto zmesou potrieme celé cesto. Hotové potreté cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 – 1,5 cm, kto má ako rád. 

Nakrájané kolieska (škoricovníky) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C po dobu 25-30 minút do zlatista.

Necháme trochu vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!