Prevoňaj si domácnosť čerstvým koláčikom: Výborné FIT škoricovníky
Jesenné dekorácie a pečenie sú v plnom prúde. K jesenným chutiam neodmysliteľne okrem tekvice patrí aj škorica. Preto sme pre teba upravili tento veľmi obľúbený klasický recept - škoricové slimáky, alebo aj škoricovníky.
Dopraj sebe aj blízkym tú pravú jesennú atmosféru, vďaka voňavým škoricovníkom. Zaženiete "korona" nudu a pochutná si celá rodina.
Potrebuješ:
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky,
- ½ hrnčeka ovsenej múky,
- ½ hrnčeka amarantovej múky,
- 2 vajíčka,
- 2 PL agáve sirupu alebo medu,
- 2 PL mäkkého masla (izbová teplota),
- 4 PL jablčného pyré,
- trošku morskej soli.
- na plnku:
- 2 ½ PL mletej cejlónskej škorice,
- 2 PL jablčného pyré,
- na dosladenie med, agáve alebo vanilkové flavdrops.
Postup:
Vo väčšej mise si pripravíme kvások tak, že zmiešame droždie a teplú vodu, med a trocha múky. Dáme nakysnúť na 15 minút, do tepla. Potom do kvásku primiesime ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Misu zakryjeme a dáme vykysnúť na 1 ½ až 2 hodiny.
Z nakysnutého cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme obdĺžnik. V menšej mise si zmiešame jablčné pyré so škoricou a medom a touto zmesou potrieme celé cesto. Hotové potreté cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 – 1,5 cm, kto má ako rád.
Nakrájané kolieska (škoricovníky) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C po dobu 25-30 minút do zlatista.
Necháme trochu vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Necháme trochu vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!