Proteínové tekvicové maškrty, ktoré ti zmiznú z taniera
Aj ty si podľahol trendu vyrezávania tekvíc a teraz nevieš čo s jej obsahom? Šťavnatá dužina nemusí vždy nutne skončiť v koši, ale dá sa využiť i na rôzne chutné dobroty. Priprav si s nami chutné tekvicové dobroty!
Tekvicovo-arašidové šuhajdy
Budeš potrebovať:
- ¼ pohára nesladeného kakaa
- ¼ pohára kokosového oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice Body Attack Peanut Butter Smooth
- 3 polievkové lyžice tekvicovej dužiny
- 2 polievkové lyžice Weider Protein 80 Plus s toffee-caramelovou príchuťou
- štipka tekvicového korenia
- voda
Ako na to:
- Kakaový prášok zamiešaj spolu s kokosovým olejom a medom, kým sa nevytvorí hladká hmota. Dno papierových košíčkov naplň zmesou a na 10 minút vlož do mrazničky.
- Zatiaľ, čo ti kakaové košíčky odpočívajú, pusti sa do výroby náplne. Ostatné ingrediencie zmiešaj dohromady a pridávaním vody vytvor plnku. Potom, čo vyberieš košíčky z mrazničky, nalej do nich po lyžičke tekvicovej dobroty.
- Navrch pridaj ešte jednu vrstvu kakaovej zmesi a opäť vlož na 10 minút do mrazničky.
- Nakoniec môžeš košíčky odstrániť a nechať zákusok 3 minútky odstáť pri izbovej teplote a ihneď podávať.
Proteínové tekvicové rolky s tvarohom
Budeš potrebovať:
Na cesto:
- ¼ pohára tekvicovej dužiny
- 2 polievkové lyžice kokosovej múky
- 1/3 pohára bielok
- ¼ polievkovej lyžice prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice Weider Vegan Protein s príchuťou vanilky
- kokosový olej
Na tvarohovú polevu:
- 1/3 pohára nízkotučného tvarohu
- 2 polievkové lyžice Weider Vegan Protein s príchuťou vanilky
- 1 polievková lyžica vody
Ako na to:
- Na začiatku si prehrej rúru na 190 °C.
- Vo väčšej miske zmiešaj dokopy všetky prísady určené na prípravu cesta. Zatoč z neho štyri rovnako veľké slimáčiky a ulož ich na dostatočne veľký plech potretý kokosovým olejom. Rolky vlož do trúby a peč okolo 10 minút.
- Opatrne otoč rolky na druhú stranu a nechaj dopiecť 2 až 5 minút. Daj si pozor, aby sa ti cesto neprepieklo, ale ani naopak nezostalo nedopečené.
- Či sú slimáčiky hotové, môžeš skontrolovať špáradlom. Ak je po zapichnutí do cesta čisté, vyber ich von vychladnúť.
- Popritom, čo rolky chladnú, sa môžeš pustiť do prípravy polevy. Tvaroh vymiešaj spolu s vanilkovým proteínom a podľa hustoty pridávaj vodu. Pokiaľ sa ti zdá poleva málo sladká, môžeš pridať ešte trochu medu.
- Rolky ozdob polevou, polož na tanier a sleduj ako rýchlo miznú.
Ak sa ti už pri samotnom čítaní začali zbiehať sliny, všetko odlož bokom a utekaj sa pustiť do výroby týchto zdravých dobrôt. Odporúčame ti nezabudnúť ich ponúknuť najbližším, skôr ako ich sám všetky zješ.