Proteínové tekvicové maškrty, ktoré ti zmiznú z taniera

Aj ty si podľahol trendu vyrezávania tekvíc a teraz nevieš čo s jej obsahom? Šťavnatá dužina nemusí vždy nutne skončiť v koši, ale dá sa využiť i na rôzne chutné dobroty. Priprav si s nami chutné tekvicové dobroty!

Tekvicovo-arašidové šuhajdy

Budeš potrebovať:

Ako na to:

  • Kakaový prášok zamiešaj spolu s kokosovým olejom a medom, kým sa nevytvorí hladká hmota. Dno papierových košíčkov naplň zmesou a na 10 minút vlož do mrazničky.
  • Zatiaľ, čo ti kakaové košíčky odpočívajú, pusti sa do výroby náplne. Ostatné ingrediencie zmiešaj dohromady a pridávaním vody vytvor plnku. Potom, čo vyberieš košíčky z mrazničky, nalej do nich po lyžičke tekvicovej dobroty.
  • Navrch pridaj ešte jednu vrstvu kakaovej zmesi a opäť vlož na 10 minút do mrazničky.
  • Nakoniec môžeš košíčky odstrániť a nechať zákusok 3 minútky odstáť pri izbovej teplote a ihneď podávať.

  

Proteínové tekvicové rolky s tvarohom

Budeš potrebovať:

Na cesto:

  • ¼ pohára tekvicovej dužiny
  • 2 polievkové lyžice kokosovej múky
  • 1/3 pohára bielok
  • ¼ polievkovej lyžice prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice Weider Vegan Protein s príchuťou vanilky
  • kokosový olej

Na tvarohovú polevu:

Ako na to:

  • Na začiatku si prehrej rúru na 190 °C.
  • Vo väčšej miske zmiešaj dokopy všetky prísady určené na prípravu cesta. Zatoč z neho štyri rovnako veľké slimáčiky a ulož ich na dostatočne veľký plech potretý kokosovým olejom. Rolky vlož do trúby a peč okolo 10 minút.
  • Opatrne otoč rolky na druhú stranu a nechaj dopiecť 2 až 5 minút. Daj si pozor, aby sa ti cesto neprepieklo, ale ani naopak nezostalo nedopečené.
  • Či sú slimáčiky hotové, môžeš skontrolovať špáradlom. Ak je po zapichnutí do cesta čisté, vyber ich von vychladnúť.
  • Popritom, čo rolky chladnú, sa môžeš pustiť do prípravy polevy. Tvaroh vymiešaj spolu s vanilkovým proteínom a podľa hustoty pridávaj vodu. Pokiaľ sa ti zdá poleva málo sladká, môžeš pridať ešte trochu medu.
  • Rolky ozdob polevou, polož na tanier a sleduj ako rýchlo miznú.

Ak sa ti už pri samotnom čítaní začali zbiehať sliny, všetko odlož bokom a utekaj sa pustiť do výroby týchto zdravých dobrôt. Odporúčame ti nezabudnúť ich ponúknuť najbližším, skôr ako ich sám všetky zješ.