Proteínový kinder mliečny rez (ultrarýchly)
Miluješ kinder mliečny rez, no nedopraješ si ho často aj kvôli jeho vysokému obsahu cukru? Máme pre teba výborné riešenie. Tento recept má nielen výborné nutričné hodnoty, ale je aj rýchly a super chutný.
Potrebuješ:
- 4 vajcia,
- 2 lyžice kakaa,
- 1 lyžička strúhaného kokosu,
- 1 odmerka čokoládového proteínu Weider,
- 1 lyžica zemiakového škrobu,
- 2 lyžice sladidla (erytritol, xylitol alebo stévia)
- Na náplň:
- 400 g jemného nízkotučného tvarohu osladeného podľa chuti
Postup:
Žĺtky si vyšľaháme so sladidlom do peny, potom pridáme kakao, kokos a škrob. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho primiešame do žĺtkovej zmesi. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 220°C cca 12 minút.
Po upečení cesto necháme vychladnúť. Zatiaľ si zmiešame tvaroh so sladidlom. Ak máme redší tvaroh môžeme doň pridať aj lyžičku želatíny rozpustenej v dvoch lyžičkách horúcej vody, aby sme sa uistili, že nám náplň z rezov nevytečie.
Po vychladnutí kakaový plát potrieme náplňou a prikryjeme druhým plátom. Pokiaľ máme plát iba na jeden plech rozkrojíme si ho na polovicu a natrieme náplň iba na jednu z týchto častí.
Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, následne nakrájame na rezy a podávame.