Recept na tekvicový cheesecake

 

Porcia: 8 kúskov

Príprava: 20 min

Čas pečenia: 1 hodina 25 min

Celkom: 6 hodín 45 min (vrátane chladnutia a zatuhnutia)

Ingrediencie:

Korpus

Syrová vrstva

  • 6 polievkových lyžíc gréckeho jogurtu bez tuku
  • 6 polievkových lyžíc syru ricotta s nízkym obsahom tuku
  • 90 g nízkotučného syru
  • 1 vajíčko
  • 4 polievkové lyžice sladidla bez kalórií

Tekvicová vrstva

  • 1¼ odmerky Quest Vanilla Milkshake Protein Powder
  • 8 polievkových lyžíc tekvicového pyré
  • 6 polievkových lyžíc nesladeného mandľového mlieka
  • 6 polievkových lyžíc sladidla bez kalórií
  • 1 vajíčko
  • pól polievkovej lyžice tekvicového korenia
  • ¼ lyžičky soli

Vodný kúpeľ

  • 1 l vody

Ako na to?

  • Predhrejte rúru na 200°C
  • Nalámte Quest Bar na malé kúsky. Vložte na papier na pečenie a pečte zhruba 4 minúty alebo kým začnú byť chrumkavé. Nechajte vychladnúť. Nastavte rúru na 160°C
  • V mixéry spracujte Quest Protein Chips na malé časti. Pridajte opečené kúsky Quest Bar a opäť rozmixujte.
  • Pridajte maslo, mandľový prášok a sladidlo. Premiešajte a odložte nabok.

Podklad

  • Pomocou ručného mixéru zmiešajte jogurt, ricottu a nízkotučný syr. Mixujte do tej doby než bude hmota jemná.
  • Nakoniec pridajte vajíčko a sladidlo. Dôkladne premiešajte a dajte nabok.

Dyňový základ

  • V miske zmiešajte Quest Protein Powder, dyňové pyré, mandľové mlieko, sladidlo, vajíčko, dyňové korenie a soľ. Vymiešajte do hladka a následne odložte nabok.

Spojenie

  • Pripravte si formu na koláč s priemerom 15 cm, a vložte do neho veľký kus alobalu. Opatrne ohnite hrany alobalu smerom hore a uistite sa, že ste do nej neurobili dieru. Alobal musí prečnievať cez formu!
  • V strednom hrnci priveďte vodu do varu.
  • Umiestnite korpus do formy tak, aby bol po celom dne formy a zároveň aj mierne hore do strán.
  • Celú formu aj s alobalom umiestnite na veľký pekáč, ktorý má vysoké strany.
  • Syrovú vrstvu nalejte na korpus.
  • Dyňovú vrstvu pomaly rozotrite na syrovú. Začnite od strán smerom do stredu.
  • Opatrne nalejte vriacu vodu do pekáče - zhruba do pól formy.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút, než bude cheesecake v strede pevný na dotyk
  • Nechajte hodinu vychladnúť. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie cez noc.

Výživové hodnoty  na 1 porciu (celkom 8 porcií):

Kalórie: 189

Bielkoviny: 16g

Tuk: 11g

Čisté sacharidy: 5g 

Vláknina: 4g

Sacharidy celkom: 9g

 

Bol tento článok pre vás zaujímavý? Povedzte o ňom svojim priateľom