Recept na tekvicový cheesecake
Porcia: 8 kúskov
Príprava: 20 min
Čas pečenia: 1 hodina 25 min
Celkom: 6 hodín 45 min (vrátane chladnutia a zatuhnutia)
Ingrediencie:
Korpus
- 1 Pumpkin Pie Quest Bar
- 1 balíček Quest Sea Salt Protein Chips
- 2 polievkové lyžice masla, nestuhnutého
- 2 polievkové lyžice mandľovej múky
- 2 polievkové lyžice sladidla bez kalórií
Syrová vrstva
- 6 polievkových lyžíc gréckeho jogurtu bez tuku
- 6 polievkových lyžíc syru ricotta s nízkym obsahom tuku
- 90 g nízkotučného syru
- 1 vajíčko
- 4 polievkové lyžice sladidla bez kalórií
Tekvicová vrstva
- 1¼ odmerky Quest Vanilla Milkshake Protein Powder
- 8 polievkových lyžíc tekvicového pyré
- 6 polievkových lyžíc nesladeného mandľového mlieka
- 6 polievkových lyžíc sladidla bez kalórií
- 1 vajíčko
- pól polievkovej lyžice tekvicového korenia
- ¼ lyžičky soli
Vodný kúpeľ
- 1 l vody
Ako na to?
- Predhrejte rúru na 200°C
- Nalámte Quest Bar na malé kúsky. Vložte na papier na pečenie a pečte zhruba 4 minúty alebo kým začnú byť chrumkavé. Nechajte vychladnúť. Nastavte rúru na 160°C
- V mixéry spracujte Quest Protein Chips na malé časti. Pridajte opečené kúsky Quest Bar a opäť rozmixujte.
- Pridajte maslo, mandľový prášok a sladidlo. Premiešajte a odložte nabok.
Podklad
- Pomocou ručného mixéru zmiešajte jogurt, ricottu a nízkotučný syr. Mixujte do tej doby než bude hmota jemná.
- Nakoniec pridajte vajíčko a sladidlo. Dôkladne premiešajte a dajte nabok.
Dyňový základ
- V miske zmiešajte Quest Protein Powder, dyňové pyré, mandľové mlieko, sladidlo, vajíčko, dyňové korenie a soľ. Vymiešajte do hladka a následne odložte nabok.
Spojenie
- Pripravte si formu na koláč s priemerom 15 cm, a vložte do neho veľký kus alobalu. Opatrne ohnite hrany alobalu smerom hore a uistite sa, že ste do nej neurobili dieru. Alobal musí prečnievať cez formu!
- V strednom hrnci priveďte vodu do varu.
- Umiestnite korpus do formy tak, aby bol po celom dne formy a zároveň aj mierne hore do strán.
- Celú formu aj s alobalom umiestnite na veľký pekáč, ktorý má vysoké strany.
- Syrovú vrstvu nalejte na korpus.
- Dyňovú vrstvu pomaly rozotrite na syrovú. Začnite od strán smerom do stredu.
- Opatrne nalejte vriacu vodu do pekáče - zhruba do pól formy.
- Pečte 1 hodinu a 15 minút, než bude cheesecake v strede pevný na dotyk
- Nechajte hodinu vychladnúť. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie cez noc.
Výživové hodnoty na 1 porciu (celkom 8 porcií):
Kalórie: 189
Bielkoviny: 16g
Tuk: 11g
Čisté sacharidy: 5g
Vláknina: 4g
Sacharidy celkom: 9g