Šťavnaté morčacie burgre
Ak nemáš chuť zaťažovať svoje trávenie hovädzím mäsom, máme pre teba riešenie! Aj burgre z morčacieho mäsa môžu byť lahodné a plné chuti. Skombinovaním koriandru, limetky a korenín budú tieto burgre bez pečiva neodolateľnou pochúťkou, špeciálne ak ich skombinuješ s guacamole.
Pre tých, ktorí si poriadny burger nevedia predstaviť bez žemle, odporúčame celozrnnú do chrumkava opečenú žemľu.
Limetkovo-koriandrové morčacie burgre
Čo budeš potrebovať?
- 450 g mletého morčacieho mäsa
- ¼ hrnčeka nakrájanej cibule
- ¼ hrnčeka najemno nasekaného čerstvého koriandru
- šťava z ½ limetky
- 1 lyžička mletej rasce
- ½ lyžičky čili korenia
- ¼ lyžičky cesnakového prášku
- ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžica kokosového oleja alebo ghee masla
- morská soľ
- listy hlávkového šalátu
NA DOCHUTENIE
- pokrájaná rajčina
- pokrájaná červená cibuľa
- guacamole
POSTUP
- Vo veľkej mise zmiešajte morčacie s cibuľou, koriandrom, limetkovou šťavou, rascou, čili korením, cesnakovým práškom a čiernym korením. Vytvarujte zo zmesi 4 karbonátky.
- V panvici roztopte kokosový tuk a zahrejte na strednú teplotu. Obe strany karbonátkov osoľte a pečte ich až nebudú v strede ružové a vytekať bude číra šťava, asi 5–6 minút z každej strany.
- Teplé burgre podávajte na chrumkavom liste hlávkového šalátu a na vrch pridajte guacamole alebo obľúbenú polevu (kečup, majonézu, horčicu a pod.).
Nutričné hodnoty v 1 porcii bez žemle
560 kcal, 42 g tuku, 19 g sacharidov, 35 g bielkovín