Torta s arašidovým maslom
Chcete prekvapiť vašu polovičku chutným dezertom? Vyskúšajte náš recept na chutnú tortu s arašidovým maslom.
Na prípravu potrebujeme:
2 šálky rozdrvených müsli tyčiniek
250 ml rozpusteného masla
600 ml plnotučného mlieka
¼ lyžičky soli
6 veľkých žĺtkov
½ šálky hnedého cukru
6 lyžičiek múky
1 šálku arašidového masla, najlepšie Šufánek, keďže je to prírodné maslo
1 lyžička vanilky
120 g horkej čokolády nakrájanej na kúsky
4 lyžice nesoleného masla nakrájaného na kúsky
3 lyžice čerstvého brusnicového pyré z konzervy s malým obsahom cukru
*1 šálka = 240 ml
Postup:
Korpus
V pripravenej mise zmiešajte rozomleté müsli tyčinky s rozpusteným maslom a dobre premiešajte. Vznikne zmes na korpus, ktorú poukladáte na dno guľatej formy a potom vložíte na 20 minút do mrazáku.
Náplň
Zmiešajte mlieko a soľ a priveďte túto zmes k varu. V stredne veľkej mise vyšľahajte žĺtky a naberačkou opatrne pridávajte polovicu horúceho mlieka. Potom túto zmes vylejte do zbytku mlieka a varte ho na miernom ohni za stáleho miešania. Priveďte za stáleho miešania túto zmes k varu. Po ďalšej minúte varenia odsuňte zo zdroja tepla a metličkou zmiešajte s arašidovým maslom a vanilkou.
Zachladený korpus potrite brusnicovým pyré. Horúcu náplň nalejeme rovnomerne do korpusu. Zakryjeme vrchnákom a vložíme do chladničky na 2 hodiny.
Poleva
Rozpusťte čokoládu a maslo a zmiešajte do hladka. Opatrne rovnomerne nalejte horúcu polevu na celú tortu. Tortu opäť vložte do chladničky na 30 minút. Po uplynutí tejto doby ho môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť a ak si tento recept pripravíte, pošlite nám fotky a komentáre, ako táto torta chutila vám.