Vegánske a mňam! Škótske ovsené sušienky na slano
Tieto domáce ovsené koláčiky si môžeš vychutnať s hummusom, guacamole, bezmliečnym syrom, džemom – na čo si len spomenieš! Sú ultra krebké, chutné a ľahké, vďaka čomu sú ideálne na obed s čerstvým šalátom alebo len na zahryznutie ako snak. Sú niekde medzi sušienkami a krekrami a nielenže sú super všestranné, ale dajú sa ľahko a rýchlo pripraviť.
Budeš potrebovať:
- 2 šálky ovsených vločiek
- 1 1/2 šálky ovsenej múky Weider Gourmet Oat Flour - natural
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1 polievkovú lyžicu horúcej vody
- štipku soli
Postup
- Rúru predhrej na 180°C a plech vysteľ papierom na pečenie.
- Do veľkej misy pridaj ovos, ovsenú múku, olej, vodu, soľ a miešaj, kým sa nevytvorí cesto. Ak je príliš drobivé, pridaj viac vody. Odlož na 15 minút, aby ovos absorboval vodu.
- Čistú pracovnú dosku popráš ovsenou múkou a cesto rozvaľkaj na hrúbku asi jednej desatiny palca.
- Pomocou okrúhleho vykrajovátka vykrajuj ovsené placky a ukladaj ich na papierom na pečenie vystlaný plech.
- Keď sú všetky ovsené sušienky vykrojené a pripravené, vlož ich do rúry a peč 20-25 minút alebo do zlatista.
- Podávaj s guacamole, hummusom, bezmliečnym krémovým syrom, džemom, olivami a pod.
Dobrú chuť!