Zdravé varenie (aj pre začiatočníkov) 2.časť - Grilovaná ázijská treska
Ako sa sa vraví, svaly rastú v kuchyni. A to doslova! Môžeš sa pri cvičení nadrieť koľko chceš pokiaľ telu nedodáš ten správny zdroj energie a potravín. Rast svalov, podiel telesného tuku a naša celková kondícia úzko súvisia s tým, čo konzumujeme. Hovorí sa, že až 80% úsilia na ceste za postavou snov tvorí práve jedálniček.
Poďme sa spolu teda naučiť pár rýchlych a jednoduchých receptov, ktoré sú okrem toho že výborne chutia aj funkčné. Pod každým receptom nájdeš aj jeho výživové hodnoty.
Na 2 porcie potrebuješ:
- 340 g filetov tresky,
- 125 ml medu,
- 80 ml jablčného octu,
- 80 ml sójovej omáčky,
- 80 ml sezamového oleja,
- 1 ČL čerstvo nakrájaného zázvoru,
- 1/8 ČL mletého čierneho korenia,
- 2 štipky morskej soli.
Postup:
Všetky ingrediencie okrem tresky spolu zmiešame v hrnci. Potom do zmesi ponoríme filety, najlepšie nechať odstáť cez noc, ale ak chceš jesť ešte dnes postačí aj jedna hodina. Predhrej rúru na 220°C a filety polož na papier na pečenie, ktorý ešte trošičku potri olejom. Rybu potom ešte môžeš potrieť zvyšnou marinádou z hrnca. Pečieme cca 8 až 10 minút, resp. dokým nebude ryba zlatistá. Ideálne, ak máš doma teplomer na mäso, mala by mať vnútri teplotu 70°C. Podávaj so zeleninou, mrkvovým pyré či inou oblohou podľa tvojej chuti.
Želáme ti dobrú chuť! ;)
Výživové hodnoty
kcal : 695 kcal
Bielkoviny: 40 g
Sacharidy: 78 g
Tuky: 30 g