Zdravé varenie (aj pre začiatočníkov) 3.časť - Lahodné morčacie s mrkvou v červenej omáčke

Že svaly rastú v kuchyni už vieš z nášho prvého dielu série zdravého varenia. A možno si to vedel/a už oveľa skôr. Teraz je na čase, aby sme si ukázali, že na ceste k vysnívanej postave nemusíš vôbec strádať chute. Pestrosť na tanieri je základom zdravého a výživného jedla.

Dnes si spoločne pripravíme chutné jemné dusené morčacie mäsko so zeleninou. 

Na 2 porcie budeš potrebovať: 

 
  • 700 g morčacieho mäsa nakrájaného na tenšie plátky,
  • 3 PL extra panenského olivového oleja,
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku,
  • 2 kusy zeleru, nakrájaného na menšie kocky,
  • 6 baby mrkvičiek,
  • 700 g rajčín z plechovky,
  • 250 ml kuracieho vývaru s nízkym obsahom soli,
  • 1/2 ČL morskej soli,
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia,
  • 1 bobkový list.

Postup:


Do hrnca dáme olej a ohrejeme ho na strednú teplotu. Potom do hrnca vložíme morčacie mäso a opekáme cca 5 minút, aby sa nám mäsko zatiahlo. Teraz môžeš pridať cesnak, cibuľu, zeler a mrkvu a povar ďalších 5 minút. Potom pridaj rajčiny, vývar, korenie a priveď do varu. Keď ti už obsah v hrnci vrie, zníž teplotu, prikry pokrievkou a var cca 20 minút. Resp. ak chceš mať zeleninu chrumkavú povar iba 15 minút. Ako prílohu môžeš zvoliť šalát, čerstvú zeleninu alebo pridať aj varenú ryžu basmati.

Želáme ti dobrú chuť.

Výživové hodnoty
kcal : 630 kcal
Bielkoviny:  66 g
Sacharidy: 17 g
Tuky: 33 g