Vaječné aminokyseliny
Vaječná aminokyselina - vajce je a bude vždy považované za jeden z najkvalitnejších zdrojov bielkovín a aminokyselín s vysokou biologickou hodnotou. Vaječné aminokyseliny obsahujú všetky, esenciálne aj neesenciálne aminokyseliny v optimálnom pomere.
Vaječné aminokyseliny sú vhodnou voľbou a zároveň špičkovým doplnkom pri športoch vyžadujúcich prísne dodržiavanie stravy. Čo je výrazným rozdielom oproti iným zdrojom, obsahujú dostatok aminokyselín so sírovou skupinou, ktoré sa podieľajú na zdravom vývine a rozvoji štruktúry telesnej stavby.
Aké sú rozdiely vo vaječných aminokyselinách?
Sú sušené bielka vaječné aminokyseliny? Len z časti. Komplexné vaječné aminokyseliny sú totiž vyrábané z celého vajca ako bielka, tak aj žĺtka a sú hodnotnejšie. Pričom sušené bielko prechádza trávením pomalšie ako samotné aminokyseliny.
Vaječné aminokyseliny sú dobrou voľbou pre rýchly metabolizmus, alergický na mlieko, či iné zdroje.